HET PROJECT

Hydroville is het eerste erkende passagiersvaartuig dat waterstof verbrandt in een dieselmotor. Waterstof heeft als voordeel dat er geen CO2, fijnstof of zwaveloxides vrijkomen bij de verbranding ervan.

De shuttle zal voornamelijk worden ingezet als een platform om waterstoftechnologie te testen voor toepassingen bij grote zeeschepen.

In een eerste fase, zal de Hydroville mensen van Kruibeke naar Antwerpen brengen tijdens het spitsuur om de files te omzeilen. Occasioneel zal het schip worden gebruikt om te vergaderen of te dineren aan boord of om een trip te organiseren naar de haven van Antwerpen. Het zal ook functioneren als uitvalbasis om waterstof in de scheepvaart te demonstreren en zal in dit kader ook aanwezig zijn op evenementen verspreid in Europa. Tijdens vakantieperioden (wanneer de files sowieso beperkt zijn) zal het schip worden gebruikt om excursies naar het windmolenpark voor de kust van België mogelijk te maken.

ALGEMENE SPECIFICATIES

  • Lengte: 14m
  • Breedte: 4.2m
  • Maximale diepgang: 0.65m
  • Maximale waterverplaatsing: 14 ton
  • Leeggewicht: 12 ton
  • Voortstuwing: 2x waterstofverbrandingsmotoren (H2ICED) met een totaal vermogen van 441kW
  • Brandstof: 12 waterstoftanks (205 liter @ 200bar) en 2 dieseltanks (2×265 liter) als ontstekingsbrandstof & backup-brandstof
  • Maximale snelheid: 27kn
  • Kruissnelheid: 22kn
  • 13 passagiers + 2 bemanningsleden

BOUWSCHEMA (2017)

Januari: start productie
April: passen van H2 tanks
Mei: bouw accommodatie
Juni: labotest motoren met waterstof
Juli: klaar met structuur
Augustus: installatie van elektrische apparatuur en motorinstallatie
September: waterstof uitrusting en test
Oktober: voorbereiden van de eerste varende testen
November: eerste testen op zee en overtocht naar Antwerpen

Accommodatie

De shuttle kreeg een volledig nieuwe inrichting en bevat nu vier comfort banken waar twee tafels tussen staan, waar vroeger 13 comfortstoelen stonden die in 3 verschillende opstellingen konden worden gemonteerd.  Verder is er een geluidsinstallatie aanwezig, met microfoon en flatscreen televisie, zodat presentaties geven gemakkelijker is. Aan boord is een volledig uitgeruste keuken aanwezig, alsook een wc. Om het comfort te verhogen is er extra geluidsisolatie aangebracht en zijn er 2 airconditioning eenheden voorzien. Er is gratis Wifi aan boord en er zijn ingebouwde USB laders beschikbaar. Achteraan bevindt zich een open terras waar de mogelijkheid bestaat om twee staantafels te plaatsen. Ook hier zijn boxen aanwezig zodat je een presentatie gemakkelijk van buiten mee kan volgen.

Deurmat

Contact us

CMB nv
De Gerlachekaai 20
2000 Antwerp
Belgium
E: contact@hydroville.be

T: +32 3 247 59 11

CMB.TECH

Prospect House, Prospect Way
Hutton, Essex
CM13 1XA
UK
E: enquiries@cmb.tech

T: +44 1277 261400

Your privacy is important to us!
Lees onze cookie policy hier
Lees onze privacy policy hier