Wedstrijd “Bouw de boot van DE toekomst”

Alle 5de en 6de leerjaren van Vlaamse basisscholen (kinderen van 10-12j) konden tot 10 november 2017 deelnemen aan de door CMB georganiseerde wedstrijd “Bouw het schip van de toekomst”. Een korte, bevattelijke animatie over waterstoftechnologie inspireerde de kids hierbij. Juryleden Silvia Lenaerts (vice-rector Universiteit Antwerpen), Reina Ollivier (schrijfster van kinderboeken), Dixie Dansercoer (poolreiziger en avonturier) en Marc Saverys (voorzitter van CMB) beoordeelden alle inzendingen op creativiteit, duurzame visie, afwerking en haalbaarheid.

Winnaar van de wedstrijd werd uiteindelijk het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Andreas Vesalius Edegem dat hiermee doopmeter van de Hydroville werd. Op deze link kan hun inzending worden bekeken.

Demonstratie vaartuig

In de beginfase zal de Hydroville tijdens de spits CMB-medewerkers vervoeren tussen Kruibeke en Antwerpen om de files te vermijden. Af en toe zal het het schip gebruikt worden voor vergaderingen of diners aan boord, of om een uitstap naar de haven van Antwerpen te organiseren. Het zal ook dienen om het gebruik van waterstof in de scheepvaart te demonstreren en zal daarom evenementen in heel Europa bijwonen. Verder kan het schip ook worden gebruikt voor excursies naar de windparken voor de Belgische kust in vakantieperiodes, wanneer er minder files zijn.

 

Deurmat

Contact us

CMB nv
De Gerlachekaai 20
2000 Antwerp
Belgium
E: contact@hydroville.be

T: +32 3 247 59 11

CMB.TECH

Prospect House, Prospect Way
Hutton, Essex
CM13 1XA
UK
E: enquiries@cmb.tech

T: +44 1277 261400

Your privacy is important to us!
Lees onze cookie policy hier
Lees onze privacy policy hier